Mesafeli Satış Sözleşmesi

TARAFLAR VE TANIMLAR

Bir tarafta; “Çiftlikköy Mah. 32324 SK Smart 7 Apt. 13/7 Yenişehir/ Mersin” adresinde mukim (İstiklal VD. 29073024) Dijitory Bilgi Teknolojileri Tic. Ltd. Şti  (işbu sözleşmede kısaca “HİZMET SAĞLAYICI” olarak anılacaktır) ile diğer tarafta; HİZMET SAĞLAYICI’ya ait web sitesi “proicerik.com” (bu site) üzerinden HİZMET SAĞLAYICI ürün/hizmetlerini satın almak sureti ile sitede bulunan kayıt formu ile bilgileri alınan gerçek veya tüzel kişi (işbu sözleşmede kısaca “MÜŞTERİ” ve/veya “SİZ” olarak anılacaktır) arasında aşağıda yer alan şekil ve şartlar dahilinde işbu Ön Bilgilendirme Formu ve Hizmet Sözleşmesi (kısaca “Sözleşme”) kabul edilmiştir.

Bundan sonra Sözleşmede; MÜŞTERİ/SİZ ve HİZMET SAĞLAYICI ayrı ayrı “Taraf” ve birlikte “Taraflar” olarak anılabilecektir.

Madde 2.

SÖZLEŞMENİN KONUSU VE AMACI

İşbu Sözleşmenin konusu; HİZMET SAĞLAYICI’nın “procerik.com” web sitesi ya da HİZMET SAĞLAYICI’nın yönlendireceği web sitesi üzerinden online olarak satışa sunduğu ürün/hizmetlerden MÜŞTERİ’nin sipariş vermiş olduğu ve sipariş işlemleri sırasında satış fiyatı ve nitelikleri belirtilen ürün ve hizmetlerin satışı ve kullanımına ilişkin olarak ve Tüketici sıfatını haiz Müşteriler için 6502 sayılı Tüketicilerin Korunması Hakkındaki Kanun – Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği (RG:27.11.2014/29188) hükümleri geçerli olmak üzere tarafların hak ve yükümlülüklerini kapsamaktadır.

İş bu Ön Bilgilendirme Formu ve Hizmet Sözleşmesini kabul etmekle MÜŞTERİ, sözleşme konusu siparişi onayladığı takdirde sipariş konusu bedeli ve varsa kargo ücreti, vergi gibi belirtilen ek ücretleri ödeme yükümlülüğü altına gireceğini ve bu konuda bilgilendirildiğini peşinen kabul eder.

İşbu Sözleşmenin elektronik ortamda kabul etmeniz ayrıca, bu Sözleşmeyi ve beraberinde Sözleşmeye referans olarak eklenmiş olan “procerik.com” web sitesinde yer alan Genel Kullanım Koşulları, Gizlilik – Güvenlik Politikası, Rıza Metni, Aydınlatma Metni, Operasyonel Çalışma Koşullarına ait ekleri ve aldığınız ürün/hizmete özel sözleşmeleri, Mesafeli Satışlara Dair Yönetmelik ve ilgili Tüketici Mevzuatı kapsamında okuduğunuz, anladığınız, mutabık olduğunuz ve tarafınıza 6502 sayılı Tüketicilerin Korunması Hakkındaki Kanun – Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği kapsamında ön bilgilendirme yapıldığı ve Sözleşme hükümlerinin tarafınız için bağlayıcı olduğunu kabul ettiğiniz anlamına gelecektir.

Madde 3.

SÖZLEŞME’NİN YÜRÜRLÜK TARİHİ VE SÜRESİ

3.1. İşbu Sözleşmenin süresi; MÜŞTERİ’nin HİZMET SAĞLAYICI’ya ait “procerik.com” web sitesi ya da HİZMET SAĞLAYICI’nın yönlendireceği web sitesi üzerinden online olarak ürün/hizmet satın alma talebini (sipariş) müteakip, talep edilen ürün/hizmetin sunumu (aktivasyon) tarihi itibarıyla başlar. Aktivasyon tarihi için HİZMET SAĞLAYICI kayıtları esas alınacaktır.

3.2. Sözleşme süresi; MÜŞTERİ’nin sipariş sırasında seçmiş olduğu ürün/hizmet kullanım süresi kadardır.

3.3. Sözleşme süresinin uzatılması halinde fiyatlarda oluşan değişiklikler MÜŞTERİ’ye yansıtılacak ve güncel fiyatlar üzerinden ücretlendirme yapılacaktır.

3.4. Sözleşme’nin, HİZMET SAĞLAYICI’dan kaynaklanan haklı bir sebeple MÜŞTERİ tarafından yazılı bildirim ile feshi hariç, süresinden önce feshi halinde, HİZMET SAĞLAYICI tarafından MÜŞTERİ’ye herhangi bir ücret iadesi yapılmaz.

Madde 4.

BİLDİRİMLER

4.1. HİZMET SAĞLAYICI, MÜŞTERİ’ye yapacağı, hizmet yenileme dahil, her türlü bildirim için MÜŞTERİ’nin bildirdiği elektronik posta adresini kullanacaktır. Bu adresin geçerli bir adres olması, alınan hizmetlerle ilgili yetkili bir kişiye ait olması ve güncel tutulması konusundaki sorumluluk MÜŞTERİ’ye aittir. MÜŞTERİ’nin hizmet yenileme dönemlerini bildiği kabulü ile; MÜŞTERİ HİZMET SAĞLAYICI’nın kendisine yapmış olduğu yenileme işlemleri ile ilgili elektronik posta bildirimlerinde, her ne koşulda olursa olsun oluşabilecek problemler veya gecikmeler nedeniyle hizmetlerinde yaşanabilecek aksaklıklardan HİZMET SAĞLAYICI’yı sorumlu tutmayacağını kabul eder.

4.2. MÜŞTERİ, kayıt sırasında/veya hizmeti kullanmaya başladıktan sonra HİZMET SAĞLAYICI’ya bildireceği bilgilerin doğru ve güncel olduğunu, HİZMET SAĞLAYICI’ya bildirdiği bilgilerin yanlış, eksik veya güncel olmamasından kaynaklanabilecek aksaklık ve zararlardan dolayı HİZMET SAĞLAYICI’dan hiçbir hak ve zarar tazmini talebinde bulunmayacağını, bildirdiği kimlik ve iletişim bilgilerinin, elektronik posta adresinin geçerli, doğru ve tam olduğunu, HİZMET SAĞLAYICI tarafından da bu şekilde kabul edileceğini, MÜŞTERİ tarafından aksi yazılı olarak bildirilmedikçe HİZMET SAĞLAYICI tarafından MÜŞTERİ’ye yapılacak tüm bildirim ve faturalama işlemlerinin bu bilgiler dahilinde yapılacağını, kendisi tarafından iletilen bilgilerin işbu Sözleşme konusu hizmet ile ilgili olarak MÜŞTERİ tarafında yetkili bir kişinin takibinde olduğunu, değişiklik olması halinde HİZMET SAĞLAYICI’ya bilgi vereceğini kabul beyan ve taahhüt eder. Bu bilgilerin doğru, tam ve güncel olmamasından kaynaklanabilecek her türlü sorumluluk MÜŞTERİ’ye aittir.

4.3. Sipariş kabulü ve işlemlerin onaylanmasından sonra MÜŞTERİ kontrol paneli üzerinden hizmetlerine ilişkin tanımlamalar yaparak hizmetini kullanabilir. Alınan hizmetin kontrol paneli dışında elle müdahale de gerektiren bir işlemi içermesi durumunda HİZMET SAĞLAYICI, gerekli çalışmayı yaparak MÜŞTERİ’ye kullanıma ilişkin gerekli bilgileri iletecek ve hizmet başlamış olacaktır. Elektronik ortamda kendine tahsis edilecek olan Müşteri Kontrol Paneli üzerinde bilgilerinin güncel tutulması ve kendisine verilen kullanıcı adı ve şifrenin gizliliği konusundaki sorumluluk MÜŞTERİ’ye ait olup, bu konulardan doğabilecek zarar ve ziyandan MÜŞTERİ sorumludur.

4.4. MÜŞTERİ, HİZMET SAĞLAYICI’ya bildirmiş olduğu elektronik posta adresine HİZMET SAĞLAYICI’nın kampanya, ürün/hizmetlerine ilişkin bilgilendirme postası gönderilmesini ve isminin HİZMET SAĞLAYICI tarafından web sayfasında ya da başka kanallarla referans olarak gösterilmesini kabul eder.

Madde 5.

ÜCRET, FATURALAMA VE ÖDEME

5.1. MÜŞTERİ’nin almış olduğu hizmetler için ödenecek ücret, sipariş işlemi sırasında belirtilen miktar kadardır. Belirtilen ücretlere KDV ve varsa yasal olarak alınması gerekli diğer vergiler sonradan dahil ederek hesaplanır ve MÜŞTERİ’ye gösterildikten sonra onay vermesi halinde tahsilat gerçekleşir.

5.2. Alınan hizmete ilişkin ücretler, sipariş işlemi sırasında belirtilecektir. MÜŞTERİ, satın aldığı hizmet ve ürünler karşılığında (“hizmet/ler”), HİZMET SAĞLAYICI’dan hizmeti talep ettiği anda ödeme yapmayı kabul etmektedir. Ödeme, MÜŞTERİ tarafından, HİZMET SAĞLAYICI’nın web sitesinde MÜŞTERİ’ye sunmuş olduğu ödeme yollarından biri ile yapılır.

5.3. Döviz cinsi üzerinden yapılacak ödemelerde, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının ödeme tarihindeki Döviz Satış Kuru üzerinden ödeme yapılmalıdır.

5.4. Bir hizmet satın alındığında, herhangi bir sebeple HİZMET SAĞLAYICI sağladığı hizmetlerin bedelini MÜŞTERİ’den tam olarak tahsil edemezse veya önceden tahsil ettiği herhangi bir ücret için kendisine yapılan ödeme ile ilgili herhangi bir sıkıntı ile karşı karşıya kalırsa (örneğin çalıntı kredi kartı ile yapılan ödemeler), HİZMET SAĞLAYICI ücreti tahsil bakımından tüm idari, usuli, yargısal ve cezai çarelere başvurabilecektir, MÜŞTERİ bunu bildiğini kabul ve beyan eder.

5.5. Sözleşme’nin başlangıcı ya da yenilenmesi aşamasında MÜŞTERİ’nin ödemesini hiç ya da vadesinde yapmaması ya da yapılan ödemede sorun yaşanması/çalıntı kredi kartı ile ödeme yapılmış olması v.b. durumlarda HİZMET SAĞLAYICI, diğer hukuki hakları saklı olmak kaydıyla, alınan hizmeti herhangi bir bildirim olmaksızın derhal iptal edilebilecek ve/veya durdurabilecek ve/veya sınırlandırabilecektir. MÜŞTERİ bu hususu kabul eder.

5.6. HİZMET SAĞLAYICI, düzenli hizmetlerinin kapsamı dışındaki sair görevler bakımından ve ek hizmet veyahut ürün talepleri bakımından her zaman makul bir hizmet ücreti tahsil etme hakkını saklı tutar. Bunlar, burada sayılanlarla sınırlı olmamak üzere, e-posta üzerinden halledilemeyen ve kişisel hizmet gerektiren müşteri hizmetleri sorunları ve özel hizmet gerektiren anlaşmazlıklar vb. hizmetlerdir. Bu tahsilatlar, MÜŞTERİ’nin HİZMET SAĞLAYICI’da kayıtlı olan Ödeme Yöntemine mümkün olduğunca uygun biçimde fatura edilecektir.

5.7. MÜŞTERİ, sipariş/sözleşme süresinin yenilenmesi durumunda; yenileme tarihinde süresi uzatılan hizmetin güncel bedelini ödemekle yükümlüdür. Aksi takdirde HİZMET SAĞLAYICI tarafından yukarıda 5.5. maddede belirtilen önlemler alınabileceği gibi, geç ödemeden kaynaklı kur farkı faturası düzenleyebilecek ve vade tarihinden fiili ödeme tarihine kadar aylık %3 oranında gecikme faizi işletebilecektir.

5.8. HİZMET SAĞLAYICI; önceden haber vermeksizin fiyatlar ve tarifeler üzerinde ileriye dönük olarak değişiklik yapma hakkını saklı tutar. MÜŞTERİ işbu değişiklikler konusunda şimdiden oluşabilecek değişiklikleri kabul, beyan ve taahhüt eder.

5.9. MÜŞTERİ, hizmet alımı sırasında kredi kartı ile ödeme yapması ve otomatik ödeme seçeneğini seçmesi halinde, sisteme girdiği kredi kartından, hizmet yenileme döneminde hizmet bedelininin otomatik olarak çekileceğini ve para iadesinin yapılmayacağını, kredi kartından tahsilat yapılamamasından dolayı yaşanacak problemlerden ve/veya gecikmelerden HİZMET SAĞLAYICI’nın sorumlu tutulamayacağını kabul eder. Müşteri’nin zamanında ödeme yapmaması durumunda hizmetlerinin yenilemelerinin yapılmayacağını, sağlanan tüm hizmetlerde yaşanabilecek kesintilerden/gecikmelerden, HİZMET SAĞLAYICI’nın sorumlu olmadığını ve HİZMET SAĞLAYICI’dan hiçbir zarar tazmini talebinde bulunmayacağını kabul eder.

5.10. HİZMET SAĞLAYICI; MÜŞTERİ’nin işbu Sözleşmeyi kabul etmesi ve siparişi onaylaması ile birlikte, satın alınan hizmet bedellerini MÜŞTERİ’nin sipariş sırasında vermiş olduğu kredi kartı hesabından tahsil etme hakkına sahip olacaktır.

5.11. Söz konusu ücretlere Vergiler dâhil değildir. Sözleşmede kapsamında MÜŞTERİ’ye verilen tüm hizmetler için ilgili vergi mevzuatına göre hesaplanan vergiler hizmet bedelleri ile birlikte MÜŞTERİ’ye faturalanır. Vergi oranlarında meydana gelen değişiklikler ya da bu vergilerde yapılan değişiklikler sonrası yeni vergilerin HİZMET SAĞLAYICI’ya yüklenmesi halinde bu yeni vergiler Müşteri’ye yansıtılır.

5.12. MÜŞTERİ tarafından satın alınan hizmetlere ilişkin olarak HİZMET SAĞLAYICI tarafından düzenlenen fatura(lar) MÜŞTERİ’nin belirtmiş olduğu fatura adresine posta, e-posta, kurye, kargo, kayıtlı elektronik tebligat adresi, e-fatura veya tarafların mutabık kalacağı başka bir yol ile gönderilir. MÜŞTERİ, HİZMET SAĞLAYICI tarafından tarafına kesilen faturaların bir örneğine HİZMET SAĞLAYICI’nın internet tabanlı arayüzünden de ulaşabilmektedir. MÜŞTERİ bu arayüzü kullanarak tarafına kesilen faturaların örneklerini takip etmekle yükümlüdür. Yukarıda belirtilen yöntemlerden biri ile gönderilen faturanın MÜŞTERİ’ye ulaşmadığı hallerde MÜŞTERİ bu durumu fatura tarihinden sonraki 10 gün içinde HİZMET SAĞLAYICI’ya bildirmekle yükümlüdür, aksi takdirde kendisine ulaşmayan ya da sonradan ulaşan faturalar konusunda bir itirazda bulunmayacağını taahhüt eder.

5.13. Alınan hizmetler kapsamında kullanılıyor olması halinde; Türk Telekom, Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. gibi alt yapı hizmeti sağlayıcıları tarafından yapılan zamlar, HİZMET SAĞLAYICI tarafından MÜŞTERİ’ye yansıtılabilecek olup, böyle bir durumda HİZMET SAĞLAYICI’in yapacağı fiyat değişikliklerini MÜŞTERİ’ye bir (1) ay önceden bildirecektir. MÜŞTERİ bu durumu şimdiden kabul eder.

Madde 6.

FESİH

6.1. Sözleşme süresince; Taraflardan birinin işbu Sözleşmede, genel kullanım şartlarında, alınan hizmet/lere ilişkin sözleşmede belirtilen yükümlülüklerini yedi (7) günden daha uzun süre yerine getirmemesi ya da MÜŞTERİ’nin HİZMET SAĞLAYICI’e beyan ettiği bilgilerin doğru olmadığının tespiti halinde, diğer Taraf sözleşmeyi tek taraflı olarak ve derhal feshedebilecektir. MÜŞTERİ; yükümlülüklerini ihlal etmesi ya da yanlış beyan nedeniyle feshe neden olması durumunda, kalan süreye bakılmaksızın ödemiş olduğu ücreti geri isteyemeyeceğini ve aylık ödeme yapılması halinde ilgili hizmet/ler için sipariş süresi sonuna kadar yapması gereken ödemelerin tümünün müeccel hale geleceğini beyan, kabul ve taahhüt eder.

6.2. MÜŞTERİ, almış olduğu hizmete ilişkin sözleşmeyi, hiç bir gerekçe göstermeksizin süresi içerisinde herhangi bir zamanda 10 gün önce yazılı olarak ihtar etmek şartı ile feshetme hakkına sahiptir. Ancak böyle bir fesih halinde MÜŞTERİ; ilgili Sözleşmenin ve / veya hizmetin normal sona erme süresine kadar olan bedelini peşin olarak ödemekle yükümlü olduğunu, bu bedeli ödemişse iadesini isteyemeyeceğini beyan, kabul ve taahhüt eder.

6.3. İşbu Sözleşmenin herhangi bir nedenle sona ermesi halinde; MÜŞTERİ sistemlerine ait konfigürasyon, veri, içerik v.b. bilgilerin taşınması sorumluluğu MÜŞTERİ’ye aittir. Sözleşme sona erme tarihinden önce; söz konusu bilgilerin taşınmaması halinde tüm içerik silinecek olup, HİZMET SAĞLAYICI tarafından bir kopyası sağlanamayacaktır.

6.4. Sözleşmenin herhangi bir nedenle feshi halinde, varsa MÜŞTERİ’nin kullanımında olan sunucu, kabin v.b. envanterin tüm enerji bağlantısı kesilecek olup, HİZMET SAĞLAYICI mülkiyetinde olmayan ya da HİZMET SAĞLAYICI tarafından alacağına mahsup amacı ile ek konulmayan envanterin, Sözleşme sona erme tarihinden itibaren 3 (üç) gün içerisinde HİZMET SAĞLAYICI adresinden teslim alınması gerekmektedir. Aksi takdirde HİZMET SAĞLAYICI’nın envanterler ile ilgili herhangi bir sorumluluğu olmayacağı gibi, envanterin kullanılamamasından kaynaklanan bir tazminat ödeme yükümlülüğü de bulunmayacaktır.

Madde 7.

SORUMLULUKLAR

7.1. MÜŞTERİ aldığı hizmet dahilinde HİZMET SAĞLAYICI tarafından iletilen bildirim ve uyarılara uyacağını, beyan, kabul ve taahhüt eder. MÜŞTERİ, kendisine ücretsiz ve/veya sınırsız olarak verilen hizmetleri, ücretli ya da ücretsiz ve/veya sınırlı ya da sınırsız olarak üçüncü kişilere dağıtamaz, satamaz.

7.2. MÜŞTERİ, paylaşımlı hosting hizmeti alması ve bu kapsamda web sitesinin aşırı sistem yükü ya da güvenlik zafiyeti yaratması v.b. sebeplerle HİZMET SAĞLAYICI’nın diğer müşterilerinin servislerini aksatacak bir duruma neden olması halinde, servislerinin durdurulabileceğini kabul eder.

7.3. MÜŞTERİ, satın aldığı her tür hizmet kapsamında kota aşımı halinde, servisin otomatik olarak durdurulacağını kabul eder. Kota aşımı satın alınan servisin kapsamına ve içeriğine göre değişmekte olup, aşım halinde MÜŞTERİ’ye bilgi verilecektir.

7.4. MÜŞTERİ, elektronik posta haberleşmesinde, web yayınlarında ve bu aboneliğe ilişkin her türlü işlemde T.C. yasalarına, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi hakkında Kanuna, genel ahlak ve adaba aykırı davranmamayı, kendisine veya müşterilerine ait web sayfalarının, ftp ve diğer Internet servislerinin içeriğinden tamamen kendisinin sorumlu olduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder.

7.5. MÜŞTERİ, aldığı hizmetle ilgili yazılımların kurulumu, lisansları, ayarlanması ve yazılım ile ilgili işler ve çıkacak bütün sorunlardan sorumludur. MÜŞTERİ’nin yaptıkları ve sunduğu bilgilerden HİZMET SAĞLAYICI sorumlu olmayıp, MÜŞTERİ dilerse kullandığı yazılımlara ait lisansları HİZMET SAĞLAYICI üzerinden kiralama talebinde bulunabilir. MÜŞTERİ; HİZMET SAĞLAYICI tarafından talep edilmesi halinde, kullandığı lisansa ilişkin izin, kullanım ve sözleşme bilgilerini HİZMET SAĞLAYICI’ya iletmekle yükümlüdür.

7.6. MÜŞTERİ, işbu Sözleşme kapsamındaki kullanım hakkını kiralayamaz, satamaz, devredemez veya başkalarına kullandıramaz, aksi takdirde Sözleşmenin haklı nedenle feshedilebileceğini, bu sebeple oluşabilecek her türlü zararı tazmin etmeyi ve herhangi bir yasal ihtara veya ihbara gerek kalmaksızın asgari sözleşme bedeli kadar cezai şart ödemeyi kabul, beyan ve taahhüt eder.

7.7. MÜŞTERİ; işbu sözleşmeyi imzalamakla HİZMET SAĞLAYICI’nın temsilcisi, acentesi, ticari mümessili, ortağı, çözüm veya iş ortağı gibi ünvan ve statüleri kazanamayacağını kabul eder, kendisi ile ilgili üçüncü şahıslarla karşı ticari evrakında, tanıtım vasıtalarında, broşür ve ilanlarda, internet sitesinde, bu şekilde bildirimde bulunamaz.

7.8. MÜŞTERİ, kendisine ayrılmış olan sunucu üzerinden aşağıda belirtilmiş olan gerçekleştirilmesi yasak aktivitelerden bir ya da birkaçının yapılması, iç veya dış ağlara saldırı vb yasadışı veya HİZMET SAĞLAYICI’in veri tabanını kötü yönde etkileyecek durumlarda, ayrıca bir ihtara gerek kalmaksızın sunucunun HİZMET SAĞLAYICI tarafından devre dışı bırakılacağını ve o tarihe kadar ödemiş olduğu ücretlerin hiçbir şekilde kendisine iade edilmeyeceğini ve bu sebeple oluşabilecek her türlü zararı tazminle mükellef olduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder. MÜŞTERİ, bu sorumluluk dahilinde T.C. yasalarına, BTK’nın (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumun’un) düzenleyici işlemlerine ve HİZMET SAĞLAYICI’nın koyduğu ve koyacağı kurallara uymak zorundadır.

7.9. MÜŞTERİ aldığı hizmetler ile ilgili olarak T.C. yasalarına bağlı olacağını taahhüt etmektedir. MÜŞTERİ, aldığı hizmetler aracılığıyla yürürlükteki yasa ve düzenlemelere aykırı davrandığı hallerde, bu durumdan münhasıran sorumlu olacağını, aykırılık nedeniyle HİZMET SAĞLAYICI’nın ve 3.şahısların uğrayacağı zararları karşılayacağını ve her türlü talepten HİZMET SAĞLAYICI’yı beri kılacağını beyan ve taahhüt eder.

7.10. MÜŞTERİ; yayınlandığı ya da bulundurduğu içerikten dolayı yetkili/resmi mercilerin HİZMET SAĞLAYICI’ya başvurulmasına sebep olması halinde HİZMET SAĞLAYICI’in ilgili resmi/yetkili merci taleplerini yetkisi ölçüsünde yerine getirmekle yükümlü olduğunu bildiğini, bu sebeple herhangi bir talepte bulunamayacağını ve/veya yasalara uymaması sebebiyle HİZMET SAĞLAYICI’nın uğrayacağı her türlü zararı karşılamakla yükümlü olduğunu beyan ve taahhüt eder.

7.11. HİZMET SAĞLAYICI, sağladığı hizmet içerisinde bulunan MÜŞTERİ verilerinin hatalı kullanımlarından, veri içeriklerinden, e-mail ile kullanılan tüm verilerden doğabilecek hiç bir maddi veya manevi zararlardan sorumlu tutulamaz.

7.12. Kullanılan hizmet kapsamında tüm verilerinin yedeklenmesi ve yedeklerin geri yüklenmesi işlemleri bütünüyle MÜŞTERİ’nin sorumluğundadır. Yedekleme hizmetinin HİZMET SAĞLAYICI’dan ayrıca satın alınması durumunda yedekleme HİZMET SAĞLAYICI tarafından yapılabilecektir.

7.13. HİZMET SAĞLAYICI, süresi dolmuş alan adı, hosting, veya sunduğu diğer hizmetleri süre bitiminden sonra durdurma, hizmeti tamamen iptal etme hakkını saklı tutmaktadır. Süresi dolmuş veya ödemesi sağlanmamış hizmetlerin iptalinden sonra herhangi bir veri kaydı tutma yükümlülüğü bulunmamaktadır.

7.14. HİZMET SAĞLAYICI, servislerini tehdit eden, etmekte ya da edebilecek olan tüm hizmetleri önceden bilgi vermeksizin süreli ya da süresiz olarak duraklatabilir.

7.15. MÜŞTERİ, işin gereği, HİZMET SAĞLAYICI’nın gerektiğinde kendi sunucularını taşıyabileceğini kabul etmektedir. Bu kapsamda, MÜŞTERİ’ye tahsil edilmiş bir IP adresi, farklı bir IP adresi ile değiştirilebilir. HİZMET SAĞLAYICI, MÜŞTERİ’ye tahsis edilmiş IP adreslerini sürekli olarak koruyabileceğini garanti etmemektedir. HİZMET SAĞLAYICI, IP adresinin değişmesi durumunda, MÜŞTERİ’nin kullanımına tahsis edeceği yeni IP adreslerini, en az 2 (iki) hafta öncesinden MÜŞTERİ’ye bildirecektir. Böyle bir değişiklik gereksinimi halinde MÜŞTERİ de değişikliğin gerçekleşmesi için üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirecektir.

Madde 8.

FİZİKİ ÇALIŞMALAR

8.1. Müşteri; işbu Sözleşme’nin imzalanmasını müteakip, kullanımında olan hizmet ve dijital alanların bakım/arıza halleri için görevlendirdiği yetkili kişileri HİZMET SAĞLAYICI’ya bildirecek ve HİZMET SAĞLAYICI’nın kabulünü alacaktır. Söz konusu kişilerde değişiklik olması halinde bu durum da HİZMET SAĞLAYICI’ya bildirilecek ve onayı alınacaktır. HİZMET SAĞLAYICI’nın söz konusu kişilerde değişiklik isteme hakkı saklıdır. Böyle bir durumda MÜŞTERİ, gerekli değişikliği gerçekleştirecektir.

8.2. Yukarıda 8.1. maddede belirtilen bakım işlemleri için MÜŞTERİ önceden HİZMET SAĞLAYICI’ya bilgi verecek ve bakım günü, saati ve süresi ile bakım yapacak yetkili kişilerde HİZMET SAĞLAYICI ile mutabık kalacaktır. Arıza durumlarında ise HİZMET SAĞLAYICI mümkün olan en kısa sürede, MÜŞTERİ’nin arızaya müdahale etmesine imkan sağlayacaktır. MÜŞTERİ tarafından yapılacak çalışmalar, HİZMET SAĞLAYICI’nın yetkilendirdiği personelinin gözetiminde yapılacaktır.

8.3. MÜŞTERİ, sunucu üzerindeki donanıma müdahale edemez, aksi taktirde tüm sorumluluk kendisine aittir. Böyle bir durumda oluşacak zararın tamamını herhangi bir ihtara veya ihbara gerek kalmaksızın HİZMET SAĞLAYICI’ya nakden, defaten ve peşinen ödemeyi kabul ve taahhüt eder.

8.4. MÜŞTERİ’nin 8.1., 8.2. ve 8.3. maddelerinde belirtilen yükümlülüklere uymaması, HİZMET SAĞLAYICI tarafından bildirilen güvenlik talimatlarına/operasyonel çalışma şartlarına uymaması ya da sözleşme kapsamındaki diğer yükümlülüklerini ihlal etmesi halinde HİZMET SAĞLAYICI’nın; MÜŞTERİ’nin fiziksel erişimine izin vermeme ve sistemlerinin bulunduğu alana bu kişileri almama hakkı saklıdır.

8.5. MÜŞTERİ’nin, HİZMET SAĞLAYICI’nin diğer müşterilerine de paylaşımlı hizmet verdiği altyapıdan hizmet alması durumunda, HİZMET SAĞLAYICI; her türlü önlemi almakla birlikte paylaşımlı hizmetlerin verildiği bu cihazlar üzerinde yaşanabilecek olası kesinti veya saldırılar durumunda sorumlu tutulamaz.

8.6. MÜŞTERİ; işbu Sözleşme’nin eki olan ve internet sitesinde sürekli güncel tutulan “Operasyonel Çalışma Koşulları”nı bildiğini ve bunlara uymakla yükümlü olduğunu, HİZMET SAĞLAYICI’nın kendisine iletilen talepleri Operasyonel Çalışma Koşullarına uygun bulmaması halinde reddetme hakkının saklı olduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder.

Madde 9.

İNTERNET ERİŞİM HİZMETİ

9.1. HİZMET SAĞLAYICI, denetimi dışında olan telekomünikasyon hatlarında ve servis aldığı Internet Erişim Sağlayıcıları sistemlerinde meydana gelebilecek arıza, hata, aksama ve duraksamalardan dolayı MÜŞTERİ’nin maruz kalabileceği zarar, ziyan ve her ne suretle olursa olsun vaki olabilecek zarar ve ziyandan sorumlu değildir ve bu nedenle MÜŞTERİ, HİZMET SAĞLAYICI’dan hiçbir hak ve tazminat talebinde bulunamaz. Ancak Yüklenici, böyle bir durumda bahsi geçen sorunun düzeltilmesi için azami gayreti sarf edecektir.

Madde 10.

GERÇEKLEŞTİRİLMESİ YASAK AKTİVİTELER

Aşağıdaki aktivitelerin HİZMET SAĞLAYICI servislerini kullanarak gerçekleştirilmesi kesinlikle yasaktır. HİZMET SAĞLAYICI’nın içeriği denetleme sorumluluğu bulunmamakla birlikte, bu aktiviteleri gerçekleştirildiğinin tespiti halinde kullanıcılara ait servisleri durdurma, kısıtlama veya tamamen sonlandırma hakkını saklı tutar.

10.1. Yasak aktiviteler, aşağıda sayılanlar da dahil olmak ve fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere kanunen suç sayılan her türlü eylem ve davranışı kapsar.

1.    Spam Gönderimi

Spam alıcının isteği dışında toplu ve/veya ticari amaç taşıyan mesajların internet yolu ile gönderimidir. Spam gönderimi, HİZMET SAĞLAYICI’nın ticari itibarını ve güvenilirliğini zedelediği gibi aynı zamanda sistemlerinin aşırı yüklenmelere mağruz kalmasına ve müşterilere sağlanan servislerin kalitesinin düşmesine neden olabilecektir.

HİZMET SAĞLAYICI’dan ilgili servisleri alanlar Spam gönderimi yapamazlar, sistemlerini Spam gönderimini kolaylaştıracak şekilde korumasız ve 3. Kişi/kurumların kullanımına açık şekilde çalıştıramazlar.

1.    Fikir ve Sanat Eserlerine, Özel Hayat ve Şahıs Haklarına Yönelik Suçlar

Kişi veya kurumlara ait fikri ve sınai haklara karşı işlenebilecek ve “Fikir ve Sanat Eserleri Yasası”, “Markalar Yasası”, “Türk Ticaret Yasası”, “Patent Haklarının Korunması Hakkında Yasa” ve ilgili diğer mevzuat kapsamında suç teşkil edecek davranışlar ile özel hayatın gizliliği ve şahıs haklarına yönelik suçlar bu kapsamdadır.

iii. Phishing Saldırıları

Phising kullanıcıların sahte internet sayfaları ve elektronik posta yoluyla kandırılarak kullanıcılara ilişkin kimlik bilgileri, kredi kartı bilgileri, banka hesap numaralarından bu hesaba ait internet şifresine kadar bir çok özel bilginin ele geçirilmesidir.

1.    Diğer Bilgisayar ve Ağlara Yasa Dışı Yollarla veya Yetkisiz Erişim

Başkalarına ait bilgisayar, kullanıcı hesabı veya ağlara yetkisiz ya da yasa dışı yollarla erişmeye çalışmak (hacking) ve sistemlere yasadışı veya yetkisiz olarak ulaşmayı sağlayacak diğer aktiviteler (port scan, stealth scan vb.)tır.

1.    Virüs, Kurtçuk, Truva Atı vb. Zarar Verici Datığım İle İlgili Aktiviteler

İnternet virüsleri, truva atı gönderimi veya pinging, flooding, mailbombing gibi diğer kullanıcıların HİZMET SAĞLAYICI ağını veya buna bağlı diğer ağ, system, servis veya cihazı kullanmalarında aksamaya neden olabilecek aktiviteler.

1.    Paylaşımlı Sunucularda Aşırı Kaynak Kullanımı

Hosting servisleri kapsamında HİZMET SAĞLAYICI’nın paylaşımlı donanımsal platformlar üzerinden verilen servisleri bulunmaktadır. Bu servis kapsamında yayında olan bir web sitesinin aşırı yoğun trafik yaratması ya da aşırı kaynak kullanımı, e-mail hosting servisi kapsamında kullanılan e-mail adreslerinden yoğun e-mail gönderimi ve/veya alımı yapılması, paylaşımlı hosting servisi kapsamında kullanılan sanal sunucunun aşırı işlemci kullanması veya aşırı trafik yaratması durumlarında, aynı donanımsal platform üzerinden servis alan müşterilerin servislerinin olumsuz etkilenmemesi için HİZMET SAĞLAYICI önceden bilgilendirme yapmaksızın kısa sureli veya süresiz hizmet durdurma hakkını saklı tutar.

Madde 11.

CAYMA HAKKI, KULLANIMI VE KOŞULLARI

11.1. Cayma Hakkı: Tüketici sıfatına sahip Müşteri, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkı süresi, hizmet ifasına ilişkin sözleşmelerde sözleşmenin kurulduğu gün; mal teslimine ilişkin sözleşmelerde ise tüketicinin veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin malı teslim aldığı gün başlar. Ancak tüketici, sözleşmenin kurulmasından malın teslimine kadar olan süre içinde de cayma hakkını kullanabilir.

11.2. Cayma Hakkının Süresi:

Cayma hakkı süresinin belirlenmesinde;

1.    a) Tek sipariş konusu olup ayrı ayrı teslim edilen mallarda, tüketicinin veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin son malı teslim aldığı gün,

1.    b) Birden fazla parçadan oluşan mallarda, tüketicinin veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin son parçayı teslim aldığı gün,

1.    c) Belirli bir süre boyunca malın düzenli tesliminin yapıldığı sözleşmelerde, tüketicinin veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin ilk malı teslim aldığı gün esas alınır.

Mal teslimi ile hizmet ifasının birlikte yapıldığı sözleşmelerde, mal teslimine ilişkin cayma hakkı hükümleri uygulanır.

11.3. Cayma hakkının kullanımı :

Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin, cayma hakkı süresi dolmadan, yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile Hizmet Sağlayıcı’nın adresine ya da [email protected] mail adresine ya da Müşteri’ye tahsis edilen kullanıcı paneli üzerinden destek kaydı açmak sureti ile HİZMET SAĞLAYICI’ya yöneltilmesi yeterlidir. Cayma hakkının kullanılmasında Müşteri Cayma Hakkı Formu formunu kullanabileceği gibi cayma kararını bildiren açık bir beyanda da bulunabilir.

11.4. Hizmet Sağlayıcı; Müşteri’nin cayma hakkını kullandığına ilişkin bildirimin kendisine ulaştığı tarihten itibaren on dört gün içinde, varsa malın tüketiciye teslim masrafları da dahil olmak üzere tahsil edilen tüm ödemeleri iade eder.

11.5. Cayma hakkının istisnaları

Tüketici sıfatına sahip Müşteri aşağıdaki sözleşmelerde cayma hakkını kullanamaz:

1.    a) Fiyatı finansal piyasalardaki dalgalanmalara bağlı olarak değişen ve satıcı veya sağlayıcının kontrolünde olmayan mal veya hizmetlere ilişkin sözleşmeler.

1.    b) Tüketicinin istekleri veya kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan mallara ilişkin sözleşmeler.

1.    c) Çabuk bozulabilen veya son kullanma tarihi geçebilecek malların teslimine ilişkin sözleşmeler.

ç) Tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olan mallardan; iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayanların teslimine ilişkin sözleşmeler.

1.    d) Tesliminden sonra başka ürünlerle karışan ve doğası gereği ayrıştırılması mümkün olmayan mallara ilişkin sözleşmeler.

1.    e) Malın tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması halinde maddi ortamda sunulan kitap, dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemelerine ilişkin sözleşmeler.

1.    f) Abonelik sözleşmesi kapsamında sağlananlar dışında, gazete ve dergi gibi süreli yayınların teslimine ilişkin sözleşmeler.

1.    g) Belirli bir tarihte veya dönemde yapılması gereken, konaklama, eşya taşıma, araba kiralama, yiyecek-içecek tedariki ve eğlence veya dinlenme amacıyla yapılan boş zamanın değerlendirilmesine ilişkin sözleşmeler.

ğ) Elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler veya tüketiciye anında teslim edilen gayrimaddi mallara ilişkin sözleşmeler.

1.    h) Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile ifasına başlanan hizmetlere ilişkin sözleşmeler.

Madde 12.

DİĞER HÜKÜMLER

12.1. Tebligat: HİZMET SAĞLAYICI’nın yukarıda sözleşmenin başlangıç kısmında belirtilmiş olan ve MÜŞTERİ’nin de sipariş sırasında vermiş olduğu adresleri yasal tebligat adresleri olup, meydana gelen adres değişiklikleri karşı tarafa yazılı olarak bildirilmedikçe mevcut adrese yapılan tebligat geçerli sayılacaktır. MÜŞTERİ’nin kayıtlı elekronik tebligat adresi alması yasal olarak zorunlu olan şirketlerden olması halinde, HİZMET SAĞLAYICI tebligatlarını bu adrese de yapabilecektir.

HİZMET SAĞLAYICI, sunduğu hizmet süresi içinde MÜŞTERİ’ye tahsis ettiği elektronik posta adresine mesaj, bilgi, yazı, ihtar, ödeme bildirimi, hesap hareket çizelgesi, hesap ekstresi gönderebilir. MÜŞTERİ söz konusu elektronik iletilerin alınmadığı ya da kendisine ulaşmadığı iddiasında bulunamayacağı gibi, söz konusu iletilerin gönderildikleri tarihten 1 gün sonra yasal anlamda tebliğ etmiş sayılacağını beyan, kabul ve taahhüt eder.

12.2. Mücbir Sebepler : İşbu Sözleşme kapsamında, doğal afetler, yangın, savaş, sivil ayaklanma, genel grev, yasal değişiklik halleri Mücbir Sebep sayılacak ve Mücbir Sebep halleri bunlarla sınırlı olacaktır. Mücbir Sebep halleri nedeniyle Tarafların bu Sözleşme’yi ihlal etmesi durumunda ihlalde bulunan Taraf bu ihlalinden dolayı sorumlu olmayacaktır. Mücbir sebepten etkilenen Taraf, yükümlülüklere ne ölçüde uyulmadığını ve uyulamayacağı süreyi, teknik açıdan mümkün olan en kısa zamanda, fakat her durumda mücbir sebep olayının ortaya çıkmasından itibaren en geç 1 (bir) hafta içerisinde yazılı olarak diğer Tarafa bildirecektir (“mücbir sebep bildirimi”). Söz konusu gecikme veya eksiklik sona ererse, mücbir sebepten etkilenen Taraf, mücbir sebep olayının sona erdiğini diğer Tarafa yazılı olarak derhal bildirecektir. Mücbir Sebep halinin etkisinin 1 (bir) aydan fazla sürmesi ve etkilenen Tarafın bu süreç içerisinde yükümlülüğünü yerine getirememesi halinde diğer Taraf Sözleşme’yi tek taraflı ve tazminatsız olarak feshedebilir.

12.3. Devir ve Temlik : MÜŞTERİ, işbu Sözleşme tahtındaki hak veya yükümlülüklerinden herhangi bir tanesini HİZMET SAĞLAYICI’nın yazılı rızası ve izni olmaksızın herhangi bir üçüncü şahsa devir ve temlik edemez. HİZMET SAĞLAYICI, işbu Sözleşme kapsamındaki yükümlülüklerin aynen yerine getirilmesi kaydı ile, Sözleşmeden kaynaklanan hak ve yükümlülüklerini bağlı Şirketlerine ve ortaklıklarına devir ve temlik edebilir. HİZMET SAĞLAYICI’nın işbu Sözleşme’nin imza tarihinde geçerli olan sermayesinin ve/veya ortaklık yapısının değişmesi veya başka bir şirketle birleşmesi ve yeni bir ticari ortaklık kurması veya başka bir şirketi devralması veya başka bir şirket tarafından devralınması halinde işbu Sözleşme yürürlükte kalmaya devam eder.

12.4. Damga Vergisi ve Diğer Vergiler: İşbu Sözleşmeden kaynaklanan damga vergisi HİZMET SAĞLAYICI tarafından ödenecek ve Müşteri’ye faturalanacaktır. İşbu Sözleşme’den doğan diğer her türlü vergi, resim, harç ve benzeri mali yükümlülükler MÜŞTERİ tarafından ödenir.

12.5. Sözleşmenin Ayrılmaz Ekleri: procerik.com adresinde yayınlanan ve MÜŞTERİ’nin okuyarak kabul ettiği; MÜŞTERİ’nin almış olduğu hizmete özel olarak hazırlanmış olan sözleşme (varsa), Genel Kullanım Koşulları, Operasyonel Çalışma Koşulları ve Gizlilik Politikası, işbu Sözleşme’nin eki ve ayrılmaz bir parçasıdır.

12.6. İhtilaf ve Uyuşmazlık Halleri : İşbu sözleşmenin uygulanmasından doğacak uyuşmazlıkların çözümünde İstanbul Bakırköy Mahkeme ve İcra Daireleri yetkilidir. Tüketici sıfatını haiz Müşteriler, uyuşmazlıkların çözümünde Tüketici Hakem Heyeti ve/veya Tüketici Mahkemesi’ne başvurabilirler.